marți, 19 ianuarie 2010

Legume gratinate


Ca sa nu spuneti ca m-am axat numai pe bucataria italieneasca - desi nu mi-ar parea deloc greu sau rau - am gatit si ceva care nu contine paste :)
Legumele gratinate le-am facut intr-una din serile cand constiinta mea incarcata de prea multa carne consumata in weekend a cerut intempestiv o compensatie in legume colorate si sanatoase.

Am adunat cam tot ce aveam prin frigider in materie de legume si branzeturi si anume:
- broccoli
- conopida
- morcovi (feliati subtire, mai mult pentru culoare)
- branza ceddar
- smantana
- parmezan

Da, n-am cantitati pentru reteta asta - chiar am facut cu ce resturi gasisem prin frigider - dar puteti folosi cam 100 gr de smantana si 50 de grame de branza la 500 grame de legume. Oricum, ideea e sa aveti branza si smantana suficienta sa acoperiti legumele pe care doriti sa le pregatiti.

Am dat in cateva clocote in apa cu sare legumele (conopidele desfacute in buchetele mici, morcovii taiati rondele subtiri) cat sa ramana al dente (chestie de gust, aici puteti schimba). Am amestecat smantana cu branza ceddar rasa si niste bucatele de brie. Am pus legumele intr-un vas de sticla termorezistenta, am turnat deasupra lor smantana si branza si am amestecat totul. Inainte sa bag la cuptor vasul am mai ras deasupra niste parmenzan. Am tinut la cuptor pana a capatat totul o crusta galben - aurie.

Din pacate, foamea era asa de mare ca nimeni n-a mai asteptat sa fac eu poza. Asa ca ce vedeti mai sus este o poza din timpul procesului de fabricatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu