miercuri, 6 ianuarie 2010

Limone Amalfi


4 – 6 lamai mari
350 grame mozzarella
busuioc proaspat
6 bucati ansoa in ulei
3 – 4 rosii cherry
ardei iute uscat (optional)

Se iau 4 – 6 lamai mari. Se taie in rondele de grosimea unui deget. Se curata cu grija folosind un cutit mic miezul lamaii astfel incat sa ramana numai coaja curatata bine la interior. Asezam rondelele astfel rezultate pe o hartie de copt in tava de cuptor. Umplem golurile cu mozzarella (dar nu chiar pana sus). Adaugam peste mozzarella bucata de ansoa, un sfert – o jumatate de rosie cherry (depinde de marimea lor), busuioc maruntit si fulgii de ardei iute uscat (daca e cazul). Piperam (optional si asta). Punem deasupra o felie de mozzarella, mai subtire decat cea de la baza. Bagam la cuptor pana cand mozarrella s-a inmuiat, bulbuceste si a prins o usoara crusta aurie deasupra.

Atentie! In functie de tipul de mozzarella folosit, este posibil ca mare parte din ea sa se topeasca si sa lase multa apa, asa ca incercati sa cumparati, de preferat, mozzarella originala, italieneasca. Nu va recomand sub nici o forma mozzarella de la Delaco, cel putin pentru aceasta gustare (antipasto, vero?).


Buon appetito!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu