luni, 18 ianuarie 2010

Meniul saptamanal de 300 de lei

Asa cum am promis, iata meniul familiei de saptamana trecuta, meniu pe care l-am alcatuit cu o saptamana inainte si de care am reusit (cu mici exceptii) sa ma tin. Costul celor de mai jos a fost de 300 de lei (fara bere, vin, si fara anumite produse de bacanie existente deja in stoc).
Nr. persoane: 4 adulti (3 chiar, in destul de multe situatii). Ordinea este mic dejun, pranz /pachetel birou, cina, gustari (intre mesele principale).
Luni Milkshake de banane; cafea
Salata de pui cu telina, morcov, castravete acru si sos de iaurt
Salata de fasole verde; mancare de bame.
Baton cereale; mandarina
Marti
Cuib de viespi, lapte; cafea
Omleta cu branza si castraveti
Piept de pui la cuptor cu mozzarella si bacon
Iaurt cu stafide; portocala; grapefruit
Miercuri
Sandwich cu branza telemea si ardei gras; cafea
Mancare de fasole verde cu rosii
Fasole batuta cu salata de gogosari in otet
Baton cereale; portocala / mar / banana
JoiSandwch cu telemea si castravete; cafea
Clatite cu ciuperci si parmezan
Paste cu mandarine, branza cu mucegai si prosciutto
& Paste cu ceapa rosie caramelizata, blue cheese si nuci
da, a fost seara de testat retete de paste:)

Baton cereale, iaurt, fructe confiate
VineriPaine prajita cu margarina si miere; cafea
Mancare de mazare
Lasagna cu spanac, feta si parmezan
Portocala, mar
Sambata
Omleta cu sunca; ceai, cafea
Not applicable :), am luat pranzul si cina in vizita la prieteni dragi

Duminica
Toast cu unt si branza topita
Pui la cuptor (a la Jamie) cu cartofi copti
Gris cu lapte
Fructe confiate

Nu stiu daca este mult sau putin ca bani, se spune insa ca este mult mai bine sa iti alcatuiesti meniul si lista de cumparaturi saptamanal, noi am vrut sa incercam si am facut-o. Partea cea mai buna mi s-a parut a fi posibilitatea de a face un meniu echilibrat cat de cat (dupa standardele fiecaruia) avand perspectiva acestuia pentru o saptamana intreaga.
Voi repeta experimentul cu siguranta.
PS: da, sunt inca datoare cu reteta de paste cu mozzarella, coming back soon!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu