marți, 2 noiembrie 2010

Supa crema de linte rosie si morcovi


Din categoria "comfort food". Dar si "easy and quick food". Numai buna pentru un noiembrie cu ceata si bruma. Este o supa crema pe care o pregatesti cu maxim 30 de minute inainte sa te asezi la masa, deci tocmai potrivita pentru cei care vin de la servici pe la 7 seara si nu vor sa termine de gatit si sa manance pe la 9 si sa cada lati in pat la 10 :-)

Asadar, e nevoie de:

150 de grame de linte rosie
500 de grame de morcovi dati prin razatoarea mare
1 litru supa de legume (facuta chiar din legume, sau daca nu dintr-un cub concentrat)
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura ulei de masline
2 linguri iaurt
1 lingurita coriandru tocat proaspat
zeama de lamaie
Lipii (de servit alaturi de supa crema)

Odata pregatite toate cele, puneti la incins o cratita inalta sau oala. Cand s-a incins aruncati in ea semintele de chimen si de fulgi de ardei iute. Lasati-le pana isi dezvolta aroma si chimenul incepe sa pocneasca (vreun minut). Scoateti jumatate din cantitatea de seminte si puneti-o deoparte. Puneti in cratita uleiul de masline, morcovii rasi si lintea si lasati-le cateva minute sa se caleasca. Amestecati continuu sa nu se prinda. Dupa 2-3 minute adaugati supa de legume si lasati totul la fiert vreo 15 minute pana lintea si morcovii se inmoaie. Dati apoi deoparte de pe foc, lasati un pic sa se racoreasca si treceti supa intr-un blender si mixati-o mai mult sau mai putin, dupa gust (eu o prefer mai fina, adica o mixez de-i merg fulgii!). Rasturnati-o inapoi in oala, mai adaugati putina supa daca vi se pare ca este prea consistenta crema, sare si putina zeama de lamaie. Sau mai multa, dupa preferinte. Se serveste la masa presarata pe deasupra cu semintele de chimen si fulgii de ardei iute puse deoparte, putin iaurt si putin coriandru (merge si patrunjel in lipsa) alaturi de lipie incalzita in prealabil pe gratar.

(Reteta am luat-o de pe bbcgoodfood.com si am adaptat-o putin).
Cat timp se fierbe supa, puteti pregati niste bruschete simple cu ulei de masline, usturoi, rosii proaspete si busuioc sau unele cu branza si cu rosii, ca cele de aici. Gata cina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu