miercuri, 25 mai 2011

Langosi cu branza sarata

Dupa dulce, dulce - ceva sarat, sarat :)

Din categoria: "nu esti sigura, cere ajutorul cuiva mai priceput ca tine". Adica reteta asta am cerut-o - in direct pe blogul ei - nici mai mult nici mai putin decat uneia dintre blogeritele cu experienta in domeniu adica easy peasy, mama fericita de iepu mica, mica. Stiti voi.  Si tot in direct pe blogul ei am si primit linkul cat ai zice "langos". Asta pentru ca tineam minte ca vazusem la ea asa ceva si uite, nu m-am inselat.
 
Simpla ca buna ziua, aceasta reteta este gata sa te faca "addicted to" langosi mai ales ca ei, langosii, sunt atat de dornici de imperechere cu oricine, incepand de la branza sarata sau dulce si continuand cu varza calita sau praz sau ciuperci. Dar. Pacatul lor este ca sunt prajiti in ulei. Muuult. 

Am pregatit asadar :
  • ½ kg faina
  • ½ cub drojdie proaspata
  • branza telemea (cat cuprinde ca sa zic asa si sa nu zic ca nu am masurat :P)
  • sare, zahar, chimen, ulei pentru prajit
Apoi am rasturnat faina pe masa de lucru si in mijlocul gramajoarei astfel formate am pus drojdia dizolvata in prealabil in apa calduta si o lingurita mica de zahar. Am acoperit cu un strat de subtire de faina amestecul si  l-am lasat pana s-a crapat stratul de deasupra, dupa care m-am apucat de framantat adaugand cate un pic de apa calduta cu sare.  Am obtinut o coca moale (dupa indicatiile easy peasy) pe care am lasat-o sa creasca pana si-a dublat volumul. Din ea am taiat bucati de marimea unui mar pe care le-am intins cu sucitorul si le-am indopat bine cu branza telemea sfaramata intre degete si seminte de chimen. Le-am impachetat apoi si am unit marginile folosindu-ma de dintii unei furculite. I-am prajit pe rand in baie de ulei (da, stiu, groaznic!) si i-am mancat aproape fierbinti, cu mare graba, de parca eram la concursul "cine mananca cei mai multi langosi slabeste 10 kile pe loc". 

Dar pe urma mi-am zis « gata cu remuscarile! maine o sa mancam numai iaurt cu 0% grasime !». Cu asta, m-am linistit si ma gandesc ca pana maine as putea sa fac o pizza. Mi-e o pofta ..

7 comentarii:

  1. devii periculoasa, draga mea :))!

    RăspundețiȘtergere
  2. ha! da, daca vorbim de kilogramele in plus :))

    RăspundețiȘtergere
  3. arata bine ! pacat ca nu ai si poze cu pasii facuti! Nu face nimic fara poze!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim: multumesc :) si stiu, ai dreptate, spre asta tind, sa reusesc sa fac poze pentru fiecare etapa! si eu apreciez mult retetele care iti arata fiecare pas :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este inseamna foarte mult mai ales pt cineva care nu a facut reteta.. ma bucur ca ai inteles si nu te ai suparat!

    RăspundețiȘtergere
  6. :) nu pot sa ma supar pentru un sfat prietenesc!

    RăspundețiȘtergere