luni, 16 mai 2011

Midii, cozze, mussels - simfonie in doua parti in vin alb cu usturoi, unt si patrunjel




Sau cum am mancat doau seri la rand acelasi lucru la cina ... asa de mare a fost pofta si atat de mult ne-a placut.

Am avut un plan de weekend cu scoici si peste, chiar cu nesanatosul fish & chips cu piure de mazare cu tot, insa partea nesanatoasa nu a mai iesit - pestele e si acum in congelator asteptand cuminte sa fie facut dar scoicile au avut maaare succes de vreme ce doua seri la rand ma avut acelasi meniu ..
A fost asadar vineri seara o vizita la Metro - pustiu si gol, ne-am si minunat ca nu mai fusesem de mult - si au fost doi saculeti de midii italienesti cu care ne-am imprietenit repejor. Mi-au placut ca erau medium size, erau curatele, doar vreo 2-3 deschise drept pentru care am decis ca merita gatite mintenas. Si am executat primul saculet asa:

scoicile curatate, spalate - pastrate numai cele inchise bine
un pahar de vin alb
doua linguri de unt
3-4 catei de usturoi taiati felii
o mana de patrunjel, sare

se pun intr-o oala pe foc mediu si se fierb 8-10 minute maxim. Acoperite cu capac. Asta-i tot practic. Mie mi-a nazarit sa scurg sosul in care au fiert intr-o craticioara si sa mai adaug putin unt si putina faina sa il fac mai consistent, dar cred ca a fost o implicatie inutila, sosul ar fi fost bun oricum ...

Langa scoci am pus cartofi prajiti in tava de cuptor, deh, dietetic - pe care i-am tavalit intr-o maioneza nesanatoasa desi era mult subtiata cu iaurt. Vinul alb a fost deopotriva in sos cat si in pahare :) ca sa se scalde bine scoicile. Minunat pentru o seara de vineri ...





6 comentarii:

  1. draga mea, te cred ca ati mancat asa ceva doua zile la rand! suna perfect de delicios :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :) si cand ma gandesc ca pana acum vreo 10 ani nu aveam o parere prea buna despre scoici, ba mai mult: nici nu le gustam!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut acum te-am descoperit datorita prietenei tale, ai un blog frumos cu retete bune! Felicitari, te-am adagat si la bogroll-ul meu ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte delicios! ( A propos..Zazuza m-a "trimis" aici!Ascultator cum sunt, am venit.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai venit Ari! iti multumesc pentru vizita si pentru gandurile bune si de-abia astept sa te vizitez si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun venit si tie strainule :) de fapt daca Zazuza te-a trimis aici, nu mai esti deloc un strain ..

    RăspundețiȘtergere