joi, 5 mai 2011

Salata de fasole rosie


O salata simpla, gustoasa si foarte rapida. Poate fi preparata dimineata si luata la caserola pentru un pranz gustos si satios, la servici. (Caz in care se recomanda ceva tic-tac sau guma de mestecat dupa masa, pentru ca la ceapa nu putem renunta nici in ruptul capului!) Se mananca cu pofta si multumire pentru asa o tratatie sanatoasa, fara grasimi, carnuri, sosuri, etc.

1 cutie de fasole rosie boabe
1 ardei rosu gras
1 ceapa rosie
castraveciori la otet dupa placul inimii + otetul in care au stat
patrunjel muuuult (zic eu, voi puneti si mai putin dar nu deloc!)
ulei (eu am folosit ulei de samburi de struguri)

Se taie ardeiul fasii, ceapa julienne, castraveciorii rondele si se amesteca intr-un bol de salata. Se asezoneaza cu otet, ulei sare piper si se presara cu patrunjel proaspat tocat.

Pentru varianta nevegetariana a acestei salate se adauga la toate cele de mai sus ton (de preferat bucati nu macerat) si se inlocuiesc castraveciorii acri cu capere in otet. Deliciu!

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu