marți, 10 mai 2011

Spaghete cu ciuperci - my way


Sau cum sa valorifici o caserola de ciuperci care sta trista si plictisita in frigider.

Simplu. Spaghete avem permanent in casa (da' provizii serioase nu gluma, chiar ar trebui sa diversific un pic, aseara as fi vrut mai degraba niste fusili), patrunjel, usturoi, ulei de masline - nu-i problema sa le gasesti prin bucataria mea asa ca am purces la treaba cu urmatoarele:
  • 2 portii de spaghete Barilla nr. 3. Nu zic gramajul ca nu stiu, totdeauna pun din ochi si pe urma fiecare are propria lui imagine despre ce inseamna o portie de paste si nu vreau sa o stric :P
  • o ceapa mica
  • 25 de grame de funghi porcini inmuiate in prealabil in apa calduta vreo 25 de minute
  • 500 de grame de ciuperci champignon proaspete, la caserola
  • 2-3 felii de bacon uitate si ele intr-un colt pe etajera :P
  • patrunjel din belsug (eu am pus o legatura intreaga)
  • ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper - toate dupa gust
  • o mana rasa de pecorino romano (ei da, asta a fost cireasa de pe tort - am avut pecorino si l-am preferat obisnuitului parmezan Grana Padano)
- Am pus apa la fiert pentru paste
- Am maruntit ceapa, ciupercile curatate si spalate si funghi porcini inmuiati deja
- Am incins uleiul de masline in tigaie si am calit un pic ceapa cu un catel de usturoi maruntit.
- Dupa ce s-a sticlosit ceapa am pus peste ea ciupercile si le-am invartit pe foc vreo 7-8 minute, poate si mai putin. In timpul asta am pus si pastele in apa care fierbea si le-am lasat la fiert cat scria in instructiuni.
- Cand ciupercile s-au rumenit si si-au dezvoltat aromele naucitoare (funghi porcini mai ales) am aruncat peste ele o parte din patrunjelul tocat, doi catei de usturoi taiati in feliute mai mari - sa poata fi dat deoparte de mofturosi - si fulgi de ardei iute. Nu prea multi.
- Numai bine au fost si pastele gata, le-am scurs de apa si le-am aruncat in tigaie peste bunatatea de ciuperci & comp. Am amestecat totul bine, am mai adaugat un pic de sare si piper proaspat rasnit dar si restul de patrunjel tocat si le-am asezat in farfurii.

Domnul M a pus vinul in pahare si a ras cu constiinciozitate si pofta mare pecorino deasupra pastelor. Mult. Poate un pic prea mult, dar ce sa faci cand pofta si foamea se intalnesc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu