joi, 21 iulie 2011

Feta la cuptor cu garlic bread


Dupa cateva aniversari si plimbari si prea putina bucatareala am revenit cu o reteta care imi place nespus de mult in ciuda faptului ca trebuie sa folosesc cuptorul. Dar la cat de simpla este arunc totul in cuptor si plec din bucatarie pana este gata :)
Asadar eu am luat urmatoarele:
  • 2 bucati de Feta Olympus (la 200 grame bucata)
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras mare
  • ulei de masline extravirgin
  • o mana zdravana de busuioc
(din cantitatile de mai sus au mancat - dar nu atat de mult cat ar fi vrut si putut :) - 5 persoane. Dar asta pe langa vinetele grecesti, pe care o sa vi le prezint maine, si pe langa salata si desert)

Am taiat bucatile de feta in felii de 1 cm grosime si rosiile in felii subtiri (si le-am mai scurs de zeama, ca am nimerit un soi nu prea grozav). Ardeiul l-am taiat fasii subtiri si busuiocul l-am tocat marunt. Intr-un vas pentru cuptor am asezat pe fundul vasului un strat de rosii, apoi un strat de branza, urmatorul de ardei si iar rosii, apoi busuioc. Am facut asa vreo 3 straturi. Deasupra am turnat ulei de masline, cam 2 linguri pline si am presarat iar busuioc. Ar fi bine sa aveti un vas mai adunat, si nu unul foarte intins, ca sa asezati cel putin trei straturi. C'est tout! Bagati la cuptor si lasati pana branza se inmoaie si incepe sa faca bulbuci :) - eu am lasat vreo 10 -12 minute, la 160 de grade.

Si pentru ca tot aveam cuptorul deschis si pofta de carbohidrati rai:) am insotit minunatia de mai sus cu garlic bread. Din bagheta de paine alba unsa cu unt frecat cu usturoi si sare si coapta in cuptor. Cum? Usor.

Am taiat bagheta in felii, dar fara sa le desprind intre ele (ca un acordeon) si am umplut bagheta si am uns-o cu untul pe care in prealabil l-am frecat bine cu doi catei de usturoi si un praf de sare. Am uitat sa pun si busuioc in unt, voi sa va amintiti sa puneti, ca este minunat. Am invelit bagheta in folie de aluminiu lasand deschisa o fanta deasupra si am bagat la cuptor la 180 de grade pana bagheta s-a rumenit si a devenit crocanta.

Ne-am batut si pe feta si pe paine mai ales ca impreuna faceau un cuplu irezistibil. Ca sa ne potolim setea am baut un vin Retsina (am gasit la Kaufland) foarte rece si foarte bun.

Nu e drept sa existe minunatii din astea cand vrei sa slabesti :P

10 comentarii:

  1. muama, si cu un vin alb si sec pe langa... gata, stiu ce fac diseara ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice vin alb sec si rece merge langa, chiar daca nu ai Retsina :)

    O sa ma pomenesti diseara, pentru ideea asta, simt :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, ce bine sună pâinea aia!

    Pleci în weekend din Bucureşti? Dacă nu, uite unde ne-am putea vedea: http://a-r-c-e-n.blogspot.com/2011/07/turul-ghidat-pietonal-cu-bastonul-prin.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, si ce buna e!!

    Da, plec :( stii ca sunt Drajno - dependenta .. Dar as putea sa ma intorc duminica mai devreme .. poate intru la turul de la ora 18:00?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau si eu!! Vreau!Vreau!Vreau! ( In aceasta dimineata am 12 ani)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce n-as da sa ma simt si eu in dimineata asta ca la 12 ani!

    Observi cat e de simplu? Trebuie doar sa te opresti sa cumperi feta si bagheta, in drum spre casa.. Rosii, ardei si unt s-or gasi prin frigider :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Indeed! Bun a mai fost, bineinteles acompaniata de vin rece.;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Vin Retsina, nu orice, sa ramanem in Grecia .. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Well...Grecia, Austria..suntem multiculturali si multitalentati.

    RăspundețiȘtergere