marți, 2 august 2011

Budinca de dovlecei


Varianta mea. Ca dovleceii sunt docili si draguti si buni si se imprietenesc cu toata lumea. Ii gasim asadar in multe combinatii, pe toate gusturile.

Aici e vorba de prietenia dovlecelului cu branza. Si cum e vorba intotdeauna de acelasi dovlecel dar branzele sunt atat de diverse, clar ca avem si aici variatiuni la greu :)
Dar mai bine sa va zic reteta (cantitatile sunt ochiometrice pentru ca reteta asta o fac in functie de cati dovlecei adun din gradina (mai nou) si cata branza se gaseste prin frigider. De data asta am avut:
  • 1 dovlecel (maricel bine)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • cam 300 de grame de telemea de vaca
  • 3 oua
  • o legatura zdravana de marar
Radeti dovlecelul prin razatoarea mare si morcovul prin razatoarea mica. Caliti o ceapa in ulei si puneti peste ea dovlecelul si morcovul rasi. Tavaliti-le pe toate in tigaie pana cand zeama dovlecelului scade de tot. Scoateti intr-un castron si lasati sa se racoreasca un pic. Intre timp radeti si branza telemea pe razatoarea mare si tocati marunt mararul. Adaugati branza si mararul peste amestecul de dovlecel iar apoi ouale batute in prealabil. Sarati (daca e cazul) si piperati.

Ungeti cu unt un vas pentru cuptor si tapetati-l cu pesmet. Turnati budinca in el si dati la cuptor pentru o jumatate de ora la foc porivit sau pana prinde deasupra o crusta aurie si continutul vasului este ferm si legat.

Noua ne-a placut la nebunie, mai ales rece.

Enjoy!



11 comentarii:

  1. Uf, MTH-ule, speram sa dau de ceva carne la tine, si ca budinca "was a joke". Cand colo, surpriza..mai mult verde decat la Zazu!
    Pai se poate asa ceva? Era vorba de o revansa cu carne, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa fac, ce sa fac :))... in afara de gratarele de weekend, nici pic de carne nu poposeste in farfurii.. Toti cer mancare usoara si legume cat cuprinde. Aseara de exemplu - pennele all'arrabiata au fost vedete ..

    RăspundețiȘtergere
  3. pai pentru Zazu a si postat reteta ;). mercic fain!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunata reteta :). Aseara am incercat-o si a iesit fenomenal :D. O zi frumoasa sa ai :).

    RăspundețiȘtergere
  5. Ralu, ma bucur ca ti-a placut!:) e simpla si gustoasa, eu de-abia astept sa o repet! O zi frumoasa si tie si iti multumesc ca ai trecut pe aici (si eu te vizitez cu placere:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum nu-s nebun sa-mi pun doamnele in cap.
    Astept...

    RăspundețiȘtergere
  7. Well, eu zic ca umeori merita sa astepti ..:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pardon, scuzati: a se citi "uneori" .. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mai faci? Nu mai găteşti, nu ne mai arăţi nimic? Sau ai plecat pe alte meleaguri?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nuuuu..n-am plecat, am luat o scurta pauza de gatit fortata de imprejurari: zugravit bucataria :)) revin curand..

    RăspundețiȘtergere