vineri, 7 octombrie 2011

Fusilli alla puttanesca



De mult ma tot tin sa fac reteta asta. Am tot ezitat pentru ca nu ma inspira foarte tare sosul cu ansoa. Dar trebuia sa incerc, nu?   De simplu, e simplu. Am pregatit patru portii asa:

Ingrediente
  • 400 de grame de paste de buna calitate (traditional se folosesc spaghetele, pennele si linguinele, dar  dupa cum vedeti in poza eu aveam doar fusili in dulap)
  • 100 de grame masline fara samburi
  • o cutie de rosii decojite, de 400 de grame
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de capere
  • 4 fileuri de ansoa in ulei
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Se calesc in ulei ceapa, usturoiul si ardeiul iute, toate maruntite. Se adauga fileurile de ansoa (puteti sa le puneti intregi se vor topi oricum) apoi caperele si maslinele si jumatate din patrunjelul tocat marunt amestecand in continuu sa nu se prinda. Peste toate astea se arunca rosiile taiate cubulete. Se lasa sosul sa scada pana capata consistenta dorita, apoi se sareaza (nu mult, ansoa-ul este foarte sarat) si se pipereaza. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se scurg si se unesc cu sosul. Se adauga deasupra restul de patrunjel si se mananca cu pofta :)

Ma rog, unii s-au plans ca gustul de peste nu le-a placut. Acuma de ce sa nu recunosc - daca ma puneti sa fac o lista cu preferintele mele in materie de paste puttanescile au adversari puternici in cursa catre primele locuri ;)

Dar incercati si voi si vedeti. Sau daca deja ati incercat, spuneti-mi daca voua va plac au ba.

Weekend placut si bucurati-va de ultimele zile calde din anul asta!

9 comentarii:

  1. in afara de ton, sa stii ca si mie imi e foarte greu sa impac pastele cu pestele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia incearca sa pui si un sfert/jumatate de pahar de prosecco in sos.;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca o sa incerc! Jumatate de pahar in sos pentru ca - se subintelege - cealalta jumatate se bea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident, doar e dreptul bucatarului. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. off topic: as zice mai degraba "Intre placerea de a gati si arta de a manca" ;)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @ zazu: da, imi place, in varianta asta gatitul devine o joaca si importanta se pune pe partea cu mancatul, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
  7. pai da, eu, in calitate de musafir la masa ta, clar pun accentul pe partea cu mancatul :))))))) doar m-ai ademenit de la inceput cu prajiturele si ceai, nu ;)?

    RăspundețiȘtergere
  8. corect! ce zici, repetam figura? te ademenesc la un crumble? :)

    RăspundețiȘtergere