luni, 31 octombrie 2011

Salata de macrou marinat



Uite ca a venit din nou vremea rece si odata cu ea vremea tuicii :) si langa tuica se cer tot felul de bucate care sa mearga cu "taria" iar salata asta de macrou este numai potrivita pentru asta.

Mie imi place mult de tot si sper sa va placa si voua. Ca sa o probati aveti nevoie de:

o galetusa de macrou marinat, musai marca Bonito (am probat tot ce e pe piata, asta mi se pare cel mai bine facut) - se gaseste in toate supermarketurile
doua maini de masline, musai Kalamata
o ceapa, musai rosie  :)
ulei de masline extravirgin
sare, piper

Eu iau macroul din galetusa bucata cu bucata si il curati de piele si oase si il tai marunt castronul in care voi servi salata la masa. Odata terminata operatiunea asta tai ceapa solzisori si o arunc si pe ea in castron. Apoi maslinele curatate de samburi si taiate in patru pe lungime. Stropesc totul cu ulei extravirgin din abundenta. Sarez si piperez, amestec totul bine. Este excelenta. Binenteles, cu conditia sa va placa pestele marinat :)

Cu asta m-am delectat saptamana trecuta, plus o minunata supa de pui cu galusti:


si cu un humus rapid si simplu facut din trei cutii de naut, tahini, zeama de lamaie, usturoi si ulei de masline




si cam atat la capitolul chestii demne de bagat in seama, si asta numai pentru ca mi-am petrecut mult timp pe afara, culegand ultimele roade ale gradinii mele


am fost la festivalul tuicii :)









si am avut de sarbatorit lucruri bune si m-am intalnit cu multi oameni dragi pe care nu i-am vazut de un car de vreme.

Si mi-am spus: uite ca si toamna poate fi frumoasa ...

4 comentarii:

  1. Si..ai luat tuica multa?:)
    Buna salata aia de macrou, printre putinele salate agreate de mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tuica n-am luat de la targ, vecinii nostri (la tara) au o tuica foarte buna si cumparam numai de la ei :) Merge foarte bine la salata de macrou, stii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu, stiu. Ca tot vine iarna, merge si una fiarta cu piper;)

    RăspundețiȘtergere