luni, 24 octombrie 2011

Unt cu rosii uscate, usturoi si busuioc sau, mai simplu, unt RUB :)




Pentru o zi de luni atat de friguroasa, urata, nesuferita si posomorata si .. mai puneti ceva de la voi, am o reteta scurta si simpla dar care va face minuni diseara pana incalziti supa sau faceti salata sau, ma rog, friptura pentru aia mai carnivori :D

Ma tot tin sa va spun despre piesa de rezistenta a meselor din ultimul timp (adica de cand am venit din Bulgaria unde am mancat aceasta minunatie) unde untul RUB raspunde de potolirea temporara a foamei si deschiderea apetitului pentru dezmatul ce va sa vina.

Daca aveti in casa un pachet de unt, o mana de rosii uscate la soare conservate in ulei, o mana de busuioc proaspat, sare si usturoi (observati ca nu spun cat usturoi, aici e chestiune de gust, dar toti au apreciat cand am scapat un pic mai mult ;) nu aveti nici o scuza sa nu faceti aceasta gustare de intins pe paine prajita inainte de masa.

Scoateti untul de la rece sa se inmoaie putin. Maruntiti rosiile si busuiocul si dati prin presa usturoiul. Amestecati untul cu restul ingredientelor si sarati. Puneti amestecul in recipientul in care urmeaza sa il serviti la masa si tineti-l la frigider pana la momentul potrivit. Serviti-l la masa langa un cos cu felii calde de paine cu coaja crocanta. Enjoy!

2 comentarii: