joi, 11 noiembrie 2010

Carrot cake


225g faina
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de scortisoara
½ lingurita bicarbonat
4 oua
225g zahar brun
½ lingurita esenta de vanilie
100g morcov ras
75g nuci maruntite
125 ml ulei de floarea soarelui
pentru crema de branza
75g branza gen Philadelphia sau Almette
1 lingurita esenta vanilie
175g zahar fin

Incalziti cuptorul la 180°C Ungeti o forma de prajitura / tort de 20cm.
Amestecati faina, sarea, scortisoara si bicarbonatul intr-un castron mare. bateti ouale cu zaharul, esenta de vanilie, uleiul si integrati in amestec si nucile si morcovii rasi. Turnati amestecul de ingrediente ude (ou, zahar, etc) peste cel de ingrendiente uscate (faina, etc) si amestecati pana se combina. Puneti compozitia in vasul pregatit pentru copt si bagati la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand suprafata devine brun aurie.
Pentru toppingul de branza: bateti impreuna crema cu esenta de vanilie si zaharul pana devine catifelata. Intindenti peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu