sâmbătă, 4 februarie 2012

Chifle pentru micul dejun




O reteta usoara, cu care nu se poate da gres. Oricine isi imagineaza ca nu va putea face paine de casa in vecii vecilor o poate incerca si ca remediu impotriva neincrederii de sine :) Niste chifle pufoase, numai bune de savurat cu unt si miere alaturi de o ciocolata calda in timp ce ploaia de gheata bate in geam. Nu mai stiu de pe ce blog culinar am reteta - am dat de ea curand printata in arhiva mea de retete de facut "neaparat".

Repede, sa aveti timp sa va aprovizionati pentru micul dejun de maine:
  • 300 de grame de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 300 grame de iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita cu varf de seminte de mac sau susan
din cantitatile astea va ies cam 6-8 chifle in functie de cat de mari le veti face.


Mixati oul cu iaurtul, sarea si zaharul (se poate amesteca de mana sau cu mixerul, cum va este mai la indemana).
Amestecati intr-un castron mai mare faina cernuta cu pliculetul de praf de copt.
Turnati peste faina mixul cu iaurt si amestecati cu o lingura. Veti obtine un aluat moale. Cam asa:



Luati din el cu lingura si asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt  gramajoare de aluat. Lasati distanta suficienta intre ele pentru ca vor creste.  Presarati pe deasupra semintele de mac sau susan. Dati la cuptor la o temperatura de 200 de grade pentru 20-25 de minute (pana se rumenesc).


Lucrati repede cu aluatul - odata puse "gramajoarele" in tava bagati imediat la cuptor. La ultima serie pe care am facut-o eu le-am lasat un pic in tava pe cuptorul incalzit si s-au labartat :) in tava drept pentru care au iesit un pic mai turtite dupa cum se vede in poza. Dar la fel de bune.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. sa stii ca ma motivezi sa ma apuc iar de painicit ;)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt asa usor de facuuut, chiar merita sa te apuci! :)

    RăspundețiȘtergere