luni, 6 februarie 2012

Spuma de ciocolata


 
Un desert pe cat de usor de facut,  pe atat de bun si rafinat, din Cartea Regala de Bucate a Principesei Margareta. Retetele adunate in aceasta carte sunt preferatele membrilor familiei regale a Romaniei si ale altor familii regale din Europa. Multe dintre ele sunt mai simple decat imi imaginam si pot fi facute cu usurinta si in bucatariile domniilor noastre :).

Acesta este desertul favorit al Majestatii Sale Regele Mihai. 
  • 250 grame smantana dulce lichida (Zuzu)
  • 150 grame ciocolata amaruie (eu am pus Poiana dar ar merge bine ceva cu peste 75% cacao)
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • optional: o lingura de whisky sau coniac

Se separa galbenusurile de albusuri.

Se topeste pe bain marie ciocolata si cand e aproape gata topita se incorporeaza cate un un pic smantana. Se adauga galbenusurile si se amesteca in compozitia de ciocolata cu smantana, lasand pe foc inca un minut-doua (sa nu fie oul chiar crud). Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca un pic.


Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se incorporeaza lingura cu lingura spuma de albusuri in crema de ciocolata - amestecand compozitia de jos in sus pana se omogenizeaza.
Se pune spuma in cupele pentru servire, se da la frigider pana crema este legata (eu am tinut-o doua ore si a fost perfect).
 
 
 
Enjoy! :)

3 comentarii:

  1. Daaa, un desert sexy ca tot se apropie Valentine's Day - pentru cine tine cont de asta .. :P

    RăspundețiȘtergere