marți, 8 mai 2012

Mic dejun de rasfat

Pana sa ma (re)apuc sa scriu despre lucruri serioase va dau o idee rapida pentru un mic dejun delicios potrivit cu sezonul capsunilor :)


Ingrediente (pentru doua friganele)
2 felii de franzela alba
1 ou
150 -200 ml de lapte
o lingurita rasa zahar pudra + inca o lingura rasa (vanilat ar fi ideal)
un varf de cutit de sare
o lingura de unt pentru prajit
6-8 capsuni coapte taiate felii groase

Mod de preparare:
  • Se pune intr-o farfurie adanca laptele rece indulcit cu o lingurita rasa de zahar. Se adauga si varful de cutit de sare
  • Intr-o alta fafurie se bate oul
  • Se topeste untul in tigaia incinsa (cu grija sa nu se arda)
  • Se ia felia de paine taiata potrivit (nu foarte subtire pentru ca se rupe) si se da prin lapte pe ambele parti, apoi prin oul batut si se prajeste usor in unt, pe fiecare parte.
  • Se lasa sa se racoreasca un pic, se presara cu zaharul pudra.
  • Se orneaza cu capsuni.
  • Se savureaza fiecare bucatica stand cu ochii in dealul din fata casei




    Enjoy!
    PS: Si parca la plural se spune corect "capsune" si nu "capsuni" ... ?





4 comentarii:

  1. lasa, ca dealul ala face gramatica total neimportanta :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. French toast ce mai!Si sunt si intr-o perioada in care consum cantitati industriale de "ceva dulce". :)))

    RăspundețiȘtergere